حبس و قطع کامل برق برای استخراج کنندگان غیر مجاز رمز ارز

حبس و قطع کامل برق برای استخراج کنندگان غیر مجاز رمز ارز

مجری طرح تامین برق رمز ارزها در شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران اعلام کرد مجازات حبس و قطع دائم و جمع آوری انشعاب برق و یا گاز محل وقوع استخراج غیر مجاز رمز ارز برای کسانی که به کار خلاف خود ادامه دهند مد نظر دارد.

به گزارش ارزتلگراف، در تازه‌ترین اقدام برای جلوگیری از سواستفاده از برق رایگان برای استخراج غیر مجاز رمز ارز مسوول تامین برق رمز ارزها در توانیر از تشدید برخورد با متخلفان خبر داد. محمد خدادی مجری طرح تامین برق رمز ارزها در این باره گفت:

در صورتی که فردی برای نخستین بار مرتکب استفاده از برق یا گاز یارانه‌ای برای استخراج رمز ارز شود، جریان برق یا گاز محل وقوع تخلف حداکثر به مدت سه ماه قطع و خسارتی به اندازه حداکثر ۵ برابر هزینه برق یا گاز استفاده کرده برای استخراج رمزارز با قیمت صادراتی از متخلف اخذ خواهد شد.

وی ادامه داد:

در صورتی که متخلف اقدام به تکرار قانون شکنی کند مجازات وی علاوه بر جرایم فوق، حبس و قطع دائم و جمع آوری انشعاب برق و یا گاز محل وقوع تخلف خواهد بود.

این مقام مسوول اذعان داشت الزام به تامین برق و گاز با قیمت تکلیفی و یارانه‌ای از مهم‌ترین عوامل شیوع استخراج غیرمجاز رمزارزها در کشور به شمار می‌رود. راهکار بنیادین مقابله با آن واقعی شدن قیمت حامل‌های انرژی است. خدادادی با بیان این که استخراج غیر مجاز رمز ارز قاچاق سوخت است، خاطرنشان کرد:

حدود ۱۰٪ کسری پیش‌بینی شد برای گاز در کل کشور در زمستان امسال نیز ناشی از فعالیت استخراج غیرمجاز رمز ارز است.

به بیان مجری تامین برق رمز ارزها، نسبت قیمت برق در ایران با کشورهای دیگر یک بیستم و در مواردی حتی تا یک هشتادم می‌رسد. که همین موضوع، استخراج غیر مجاز رمزارز در ایران را شدت بخشید و مبارزه با آن را سخت‌تر کرد. خدادادی افزود:

از این منظر کسب سود از طریق ماینینگ غیرمجاز در واقع سواستفاده از رانت دسترسی به برق یارانه‌ای است که اثرات منفی جبران‌ناپذیری بر اقتصاد، صنایع و محیط زیست کشور دارد.

وی، با اشاره به برآوردهای انجام شده  توسط وزارت نیرو مبنی بر ظرفیت ۲ هزار مگاواتی استخراج غیر مجاز رمز در ایران گفت:

این میزان که در بهار امسال از طریق روش‌های تحلیلی شناسایی و برآورد شد. معادل یا حتی بیشتر از مجموع مصرف سالانه برق در سه کلانشهر مشهد، اصفهان و تبریز بود.

قانون‌گذاری حوزه استخراج رمز ارز

مجری طرح تامین برق رمز ارزها در توانیر افزود:

نبود الزام قانونی به شفاف‌سازی نحوه واردات، خرید و فروش و استفاده از دستگاه‌های استخراج رمزارز با راندمان پایین و همچنین نبود بازدارندگی جریمه‌های درنظر گرفته شده برای ماینینگ غیر مجاز از نقاط ضعف قوانین و مقررات جاری کشور در برخورد با استخراج غیرمجاز رمز ارز است.

وی ادامه داد:

برای از میان برداشتن این نواقص، در پیش نویس پیشنهادی لایحه مربوط به استخراج رمز ارزها تمهیدهای لازم انجام گرفت.

به بیان مجری طرح تامین برق رمزارزها در شرکت توانیر، در پیش نویس لایحه جدید استخراج رمز ارز، اطلاعات مربوط به همه دستگاه‌های استخراج رمز ارز از لحظه ورود به کشور یا تولید در داخل و تا لحظه نصب و به‌کارگیری در مراکز مجاز و قانونی استخراج رمزارز در سامانه جامع تجارت وزارت صمت ثبت خواهد شد.

خدادادی با بیان اینکه این عملیات باید به گونه‌ای تعریف شود که دستگاه‌ها قابل رهگیری باشد، افزود:

براین اساس هرگونه تجهیزات استخراج که اطلاعات آنها در سامانه مذکور موجود نباشد بعنوان ماینر غیرمجاز ضبط و معدوم خواهد شد.

مجری طرح تامین برق رمز ارزها با بیان این که اعمال مجازات‌ها، در پیش‌نویس لایحه مذکور، نیاز به تصویب در مجلس دارد، اظهار امیدواری کرد:

با همراهی نمایندگان مجلس، بعد از تصویب موارد فوق شاهد کاهش هرچه بیشتر این فعالیت غیر قانونی که باعث تخریب امنیت اقتصادی می شود، باشیم.

براساس آخرین آمار شرکت مدیریت شبکه برق ایران از میزان کشف دستگاه‌های استخراج غیر مجاز رمز ارز، تاکنون ۲۲۱،۳۹۰ دستگاه ماینر کشف شد.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *