علت جهش و رکوردشکنی قیمت لونا هم‌زمان با تثبیت بازار

علت جهش و رکوردشکنی قیمت لونا هم‌زمان با تثبیت بازار

در هفته‌ای که بسیاری از ارزهای دیجیتال برای بازپس‌گرفتن سطوح قیمتی قبلی خود تلاش می‌کردند، لونا (LUNA)، ارز دیجیتال اصلی شبکه تِرا (Terra)، توانست رکورد قیمتی خود را افزایش دهد و سطوح جدیدی را تجربه کند. کارشناسان معتقدند که رشد قابل‌توجه قیمت لونا سه دلیل عمده دارد.

به گزارش کوین تلگراف، استیبل کوین‌ها عضو جدانشدنی بخش ارزهای دیجیتال متمرکز و اکوسیستم‌ امور مالی غیرمتمرکزی (DeFi) هستند که در چند سال گذشته پدید آمده‌اند. این ارزهای دیجیتال نقدینگی مورد نیاز معامله‌گران را تأمین می‌کنند تا آنها بتوانند به‌راحتی دارایی‌های مختلف را مبادله کنند. علاوه بر این، استیبل کوین‌ها ابزاری برای در امان ماندن معامله‌گران از نوسانات نزولی شدید قیمت هستند؛ مانند اصلاح ۲۵ درصدی‌ای که ابتدای هفته شاهد آن بودیم.

یکی از پروژه‌هایی که با استیبل کوین‌ها در ارتباط است و با وجود اصلاح بازار، قیمت آن به اوج تاریخی جدیدی رسید، تِرا است. ترا یک پروتکل بلاک چینی چندبخشی است که برای ایجاد یک سیستم پرداخت جهانی ساخته شده و در آن از یک استیبل کوین هم‌قیمت دلار، به‌ نام ترا یواس‌دی (TerraUSD) استفاده شده است؛ ارز دیجیتال باثباتی که در بازار با نماد «UST» شناخته می‌شود.

داده‌های بازار نشان می‌دهد بعد از اینکه قیمت لونا، ارز دیجیتال اختصاصی شبکه ترا، در ۲۶ نوامبر (۵ آذر) به کف ۳۷.۸۶ دلاری برخورد کرد، با جهش ۱۰۶ درصدی در ۵ دسامبر (۱۴ آذر) به رکورد تاریخی خود، یعنی ۷۸.۴۳ دلار رسیده است. هم‌زمان با رکوردشکنی قیمت لونا، حجم معاملات ۲۴ ساعته آن هم به رکورد جدید ۵.۶۶ میلیارد دلار رسید.

عرضه فزاینده واحدهای جدید استیبل کوین UST، مجموعه‌ای از همکاری‌های میان‌زنجیره‌ای جدید در اکوسیستم ترا‌ و رشد ارزش کل سرمایه قفل‌شده در شبکه ترا، از جمله دلایلی است که بازار لونا را در یک روند صعودی قابل‌توجه قرار داده است.

رکوردشکنی حجم درگردش استیبل کوین UST

یکی از محرک‌های اصلی جهش اخیر قیمت لونا، رشد سریع حجم واحدهای گردش UST بود. UST هم‌اکنون بزرگ‌ترین استیبل کوین بازار است که پشتوانه‌ای الگوریتمی دارد. UST از نظر ارزش بازار با ۸.۲۲۱ میلیارد دلار، در جایگاه چهارم برترین استیبل کوین‌های بازار قرار دارد.

طرفداران ارزهای دیجیتال باثبات غیرمتمرکز، به‌جای استفاده از استیبل کوین‌های متمرکزی مانند یواس‌دی کوین (USDC)، تتر و بایننس یواس‌دی (BUSD)، ترجیح داده‌اند که از UST، استیبل کوین شبکه ترا استفاده کنند.

با افزایش محبوبیت ترا یو‌اس‌دی، بسیاری از افراد از آن با عنوان «دلار دیفای» یاد کرده‌اند. دلیل آن هم این است که این استیبل کوین نماد تمرکززدایی است و به‌آرامی در حال پیشروی در مسیر چندزنجیره‌ای‌شدن دیفای است.

همکاری ارز دیجیتال لونا با سایر شبکه‌ها

ارز دیجیتال لونا به‌غیر از شبکه ترا، در چندین پل میان‌زنجیره‌ای دیگر هم پشتیبانی می‌شود که این امر باعث شد دارندگان آن بتوانند راحت‌تر در اکوسیستم امور مالی غیرمتمرکز اتریوم، سولانا، فانتوم (Fantom) و پالیگان (Polygon) سرمایه‌گذاری کنند.

رکوردشکنی ارزش سرمایه قفل‌شده در شبکه ترا

استفاده روزافزون از ارزهای لونا و ترا‌ یو‌اس‌دی باعث شد تا ارزش کل سرمایه قفل‌شده در بلاک چین ترا در ۵ دسامبر (۱۴ آذر) به بیشترین سطح تاریخ خود یعنی ۱۴.۳۶ میلیارد دلار برسد. قیمت لونا هم در همان روز به رکورد جدیدی دست یافت.

افزایش سریع ارزش سرمایه قفل‌شده در ترا باعث شد این شبکه، از این حیث در رتبه سوم بازار قرار بگیرد. پس از صعود ترا، سولانا با ارزش کل قفل‌شده ۱۲.۰۸ میلیارد دلاری در رتبه چهارم قرار گرفت. رتبه‌های اول و دوم به‌ترتیب متعلق به شبکه اتریوم، با ۱۶۴.۷۲ میلیارد دلار و بایننس اسمارت چین، با ۲۲.۲۴ میلیارد دلار سرمایه قفل‌شده است.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *